Privode se kraju radovi na izgradnji kružnog toka u Svetozara Šemića u Pančevu

Radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica Svetozara Šemića i Svetog Save privode se kraju. Danas je počelo asfaltiranje, a uskoro će biti postavljena i horizontalna signalizacija nakon čega će ulica biti otvorena za saobraćaj.

Podeli tekst...

PANČEVO – Radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica Svetozara Šemića i Svetog Save privode se kraju. Danas je počelo asfaltiranje, a uskoro će biti postavljena i horizontalna signalizacija nakon čega će ulica biti otvorena za saobraćaj.

Gradilište je obišla gradska menadžerka Maja Vitman.

Gradilište je obišla gradska menadžerka Maja Vitman (Foto: PMK)

„Kao što ste mogli da vidite i u prethodnom periodu, nama je putna infrastruktura od veoma velikog značaja i projektom javno-privatnog partnerstva do sada smo mnogo uradili. Zaključno sa ovim ulicama koje privodimo kraju, to je čak 80 kilometara puteva, kako u gradu tako i u naseljenim mestima. Nama je ravnomeran razvoj od velikog značaja. Imamo izuzetno pozitivne utiske od strane naših sugrađana, a ono što je bitno za ovu lokaciju jeste sam njen geografski položaj. Ovde je blizu poslovna zona Sever, a isto tako imamo železničku stanicu odnosno Pančevo voz, i na početku ulice Svetozara Šemića očekujemo izgradnju nove autobuske stanice. Mi se trenutno nalazimo na lokaciji kod kružnog toka, kod raskrsnice Svetozara Šemića i Svetog Save. Morali smo da uradimo kružni tok zbog buduće trase autobuskih linija pošto će ovo biti izuzetno frekventna lokacija. Na ovaj način smo stvorili mogućnost da autobuska stanica funkcioniše i deluje kako treba“, rekla je Maja Vitman.

Trenutno se izvode radovi na asfaltiranju završnog sloja u ulicama Svetog Save, Svetozara Šemića i Železničke (Foto: PMK)

Maja Vitman je dodala da se trenutno izvode radovi na asfaltiranju završnog sloja u ulicama Svetog Save, Svetozara Šemića i Železničke.

„Takođe smo uradili kompletnu pešačku i biciklističku stazu u ulici Svetozara Šemića i obostrane pešačke staze u ulici Svetozara Šemića i Svetog Save, a u Železničkoj je samo jednosmerna, odnosno na jednoj strani se nalazi pešačka staza. Što se tiče same širine kolovoza, u Ulici Svetozara Šemića ona iznosi sedam metara. Odmah smo uradili i sve priključke za domaćinstva i ljude koji ovde žive, kao i za privredne subjekte. Takođe su završeni i radovi na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže, fekalne i atmosferske kanalizacije. Što se tiče vodovodne mreže projektovano je nešto više od 1.000 kvadrata, urađena je nova atmosferska kanalizacija u dužini od 435 metara i dograđena je fekalna kanalizacija od oko 200 metara. Ukupna dužina trase kolovoza koja je urađena u ove tri ulice je nešto više od 1.000 metara“, rekla je Vitman.

Izvedeni su i radovi na elektroinstalacijama. Biće postavljeno 30 novih stubova javnog osvetljenja. U Ulici Svetozara Šemića postoji mogućnost za dva autobuska stajališta, a izgradiće se i parkinzi za taksi vozila.

Na ovom potezu je predviđeno i oko 70 novih parking mesta za građane.

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva (Foto: PMK)

Gradska menadžerka Maja Vitman se ovom prilikom zahvalila građanima na saradnji, sugestijama i strpljenju jer je, kako kaže, izuzetno izazovno bilo uklopiti život sa infrastukturom.

„Ovde smo ranije imali veliki problem sa parkinzima i moram da pohvalim sve sugrađane koji ovde žive na njihovom strpljenju. Isto tako bih zahvalila i na saradnji i sugestijama koje su nam dali, pošto smo u toku samog izvođenja radova imali određene izmene, jer je trebalo uklopiti život sa infrastrukturom, i to nam je bilo od velikog značaja. Ekipa koja ovde radi već nedeljama ima izuzetno dobre i pozitivne utiske sa terena. U toku sledeće nedelje ćemo se svakako baviti završetkom radova na ovoj lokaciji, postavićemo svetiljke, uradićemo horizontalnu signalizaciju, a JKP „Zelenilo“ će dodatno ozeleniti ovaj prostor. Dakle ceo izgled se kompletno menja i ono što smo imali do pre samo nekoliko nedelja sada u potpunosti drugačije izgleda, na zadovoljstvo grada Pančeva ali i svih sugrađana koji ovde žive, rade i koriste ovu lokaciju“, rekla je Maja Vitman.

Kružni tok će biti pušten za saobraćaj čim bude postavljena horizontalna signalizacija.

Tekst: V.J.P.
Foto: PMK

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...