Radionica stripa u Kovinu „Oživljavam slike rečima“

Učenici osnovnih škola s teritorije opštine Kovin prisustvovali su radionici stripa "Oživljavam slike rečima" u Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kovinu.

Podeli tekst...

KOVIN – Učenici osnovnih škola s teritorije opštine Kovin prisustvovali su danas radionici stripa „Oživljavam slike rečima“ u Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kovinu.

Radionicu stripa i kulture izražavanja koja se odnosi na motive iz biografije „Moji izumi“ Nikole Tesle održala je Bojana Petronijević, prof. srpskog jezika i književnosti iz Bajine Bašte.

Učestvovalo je oko 40 đaka koji su bili podeljeni u tri grupe.

Radionicu je održala Bojana Petronijević, prof. srpskog jezika i književnosti iz Bajine Bašte

– Deca su kroz kreativne zadatke došla do zaključka kako strip nastaje i koji ga elementi čine. Svako od učenika je predstavio svoj strip koji su nacrtali na zadatu temu, rekla je autorka radionice Bojana Petronijević.

Učestvovalo je oko 40 đaka koji su bili podeljeni u tri grupe

Učenicima se veoma dopalo predavanje i crtanje stripa, a pojedini su poželeli da odmah iznajme strip iz biblioteke da čitaju.

Tekst: I.J.
Foto: I.J.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kultura

Izložba najlepših stranica „Nevena“ u Novom Sadu: „Zmajev cvet – jedan i po vek“

Povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, upriličiće se izložba pod nazivom „Zmajev cvet – jedan i po vek“ autorke Jelene Dopuđ u velikoj sali Kulturne stanice „Barka“, Čenejska 54, Novi Sad. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za petak, 24. mart sa početkom u 11 sati.

Kovačica

U Uzdinu održana 23. Smotra recitatora „Blagovesti“

Smotra recitatora „Blagovesti“ održana je u subotu, 18. marta, u Domu lovaca u Uzdinu po 23. put. Ovaj konkurs je okupio oko 60 recitatora iz Novog Sada, Ečke, Lokva, Kuštilja, Vršca, Uzdina, kao i iz Rumunije, iz Temišvara i Arada.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...