Obeležen Dan Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kovinu

Biblioteka „Vuk Karadžić“ u Kovinu obeležila je prigodnim programom Dan biblioteke - 28 godina rada kao samostalna ustanova.

Podeli tekst...

KOVIN – Biblioteka „Vuk Karadžić“ u Kovinu obeležila je prigodnim programom Dan biblioteke – 28 godina rada kao samostalna ustanova.

Uz druženje sa književnicom Jasminkom Petrović i svečanom dodelom nagrada učesnicima literarnog konkursa, proslavljen je 30. mart – Dan Biblioteke „Vuk Karadžić“ Kovin.

Srpska spisateljica Jasminka Petrović govorila je o svojim delima, a najviše o popularnoj knjizi po kojoj je snimljen i film „Leto kada sam naučila da letim“.

Deca su postavljala pitanja i uživala slušajući njene zanimljive priče. Povodom Dana biblioteke nagrađeni su i najbolji radovi sa literarnog konkursa.

Rezultati literarnog konkursa objavljeni su ranije na sajtu Biblioteke.

Direktorka Biblioteke „Vuk Karadžić“ Kovin, Ivana Jovanov, podsetila je da je odlukom SO Kovin, 30.marta 1995. godine, biblioteka počela da radi kao samostalna ustanova. Između ostalog, navela je da su biblioteku posetile brojne značajne ličnosti iz sveta književnosti, ali i iz drugih umetničkih grana. Tim povodom postavljena je mini izložba plakata sa različitih književnih promocija.

U toku prethodne godine konačno je završeno potkrovlje koje je adaptirano u dečje odeljenje, kutak za tinejdžere i elektronsku čitaonicu.

Novi prostor povećao je broj posetilaca, ali i omogućio realizaciju brojnih kulturnih sadržaja za decu i odrasle.

Nekadašnje dečje odeljenje u prizemlju je preuređeno i namenski prošireno u fond za odrasle. Ove godine u planu je renoviranje čitaonice. Svi ogranci biblioteke su kompletno uređeni i opremljeni.

Tekst: I.J.
Foto: Biblioteka „Vuk Karadžić“

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...