Crepajka dobitnica priznanja „Sveti Đorđe“ za humanitarni rad

Đurđina Filipović iz Crepaje ovogodišnja je dobitnica međunarodnog priznanja koje dodeljuje Međunarodna organizacija Viteški red Svetog Đorđa. Ovo odličje dodeljuje se za nesebičan doprinos u oblasti humanitarnog rada.

Podeli tekst...

CREPAJA – Da se dobro dobrim vraća, svedok je Đurđina Filipović, predsednica Mesnog udruženja penzionera iz Crepaje.

Ona je ovogodišnja dobitnica međunarodnog priznanja za humanitarni rad koje dodeljuje Međunarodna organizacija Viteški red Svetog Đorđa. Ovo odličje dodeljuje se za nesebičan doprinos u oblasti humanitarnog rada.

Đurđina Filipović je jedina žena u Srbiji koja je ove godine dobila ovu nagradu. Skromna i požrtvovana, inicijator je mnogih humanitarnih akcija koje sprovodi još od devedesetih godina prošlog veka.

Neke od aktivnosti koje je sprovodila su nabavke lekova koji su teško dostupni u našoj zemlji, pomoć ugroženim porodicama, kao i brojne akcije u vidu pomoći porodicama boraca za vreme ratnih dešavanja.

Takođe, penzioneri su uključeni i u akciju Čep za hendikep na inicijativu ove skromne, ali požrtvovane gospođe.

Sada Đurđina veoma uspešno vodi mesno udruenje penzionera u Crepaji. Ona organizuje brojne aktivnosti u okviru ovog udruženja i vrlo rado se odaziva svakoj akciji.

Tekst i foto: N.B.G.

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Kovin

Priznanja medicinskim sestrama i tehničarima SBPB Kovin

Poster prezentacija sa temom „Šizofrenija, nega pacijenta“, čiji su autori Nataša Stojaković i Tamara Radić, medicinske sestre Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“, proglašena je za najbolju na XII Kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine, a rad Tamare Petrović i Anđelije Nikolić sa temom „Dekubitus“ osvojio je 3. mesto.

Kovin

U Bavaništu održani 22. „Dani ćirilice“

Dečji sabor Dani ćirilice pokrenut je davne 2002. godine sa željom da doprinese očuvanju srpske kulturne baštine, jezika i pisma, pesme i igre, starih zanata, običaja i pravoslavne vere.

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...