Rebalans opštine Kovin donosi nova ulaganja u infrastrukturu

Na sednici Skupštine opštine Kovin održanoj 1. jula odbornici su razmatrali i usvojili između ostalog i predlog za drugi rebalans u ovoj godini.

Podeli tekst...

KOVIN – Na sednici Skupštine opštine Kovin održanoj 1. jula odbornici su razmatrali i usvojili između ostalog i predlog za drugi rebalans u ovoj godini.

Predsednica opštine Kovin, Sanja Petrović, kaže da je ovaj rebalans rezultat sumiranja svega što je urađeno u prvoj polovini godine, kako bi se novac još efikasnije preraspodelio za projekte od značaja za sve stanovnike opštine Kovin.

„Rebalansom budžeta planiramo nastavak infrastrukturnih radova. Obezbedili smo novac za nabavku kombi vozila za prevoz dece za potrebe OŠ „Miša Stojković“ u Gaju, rekonstrukciju prostorija šah kluba u Gaju, uređenje parkinga u Mramorku i Dubovcu, rekonstrukciju fasade i krova na zgradi Mesne zajednice Pločica. Nastavićemo sa asflatiranjem ulica. Zato smo rebalansom izdvojili novac za asflatiranje ulica u Bavaništu, Mramorku i Kovinu. Izdvojili smo dodatna sredstva za uređenje fasade Zadružnog doma u Deliblatu. Planiramo i postavljanje veštačke trave na igralištu u Drugoj Mesnoj zajednici,“ kaže predsednica opštine Kovin Sanja Petrović.

Sanja Petrović, predsednica Opštine Kovin

Sanja Petrović dodaje da je ovo samo deo radova predviđenih rebalansom budžeta, te da ostaju i svi oni radovi koji su već planirani i predviđeni budžetom za 2022. godinu.

„I kada sumiramo sve ono što je u ovoj godini već urađeno, zaista moramo biti ponosni na sve što je do sad urađeno. Obezbedili smo jedan predivan prostor za igru i zabavu namenjen našim najmlađim sugrađanima, popularno „Dečje selo“. Obezbedili smo dopremanje gasne, vodovodne i kanalizacione mreže do objekta bazena u Kovinu, asflatirali smo plato ispred Doma zdravlja, deo Knićaninove ulice, deo ulice iza nove autobuske stanice, kao i novi parking za taksi vozila preko puta nove autobuske stanice u Kovinu. Uredili smo spust i stepenište u ulici Dimitrija Tucovića u Kovinu. I konačno su Kovinci dobili priliku da vide koliko je Dunav lep. Nova šajka usidrena je u kovinskom Dunavcu i prevozila je naše sugrađane potpuno besplatno u turističko razgledanje naših prirodnih i kulturnih lepota,“ navodi predsednica opštine Kovin Sanja Petrović.

Betonska bina u Gaju

Sanja Petrović ističe da su sela i njihov ravnomerni razvoj i dalje prioritet politike kovinske vlasti.

„Sela su i dalje prioritet naše politike i ravnomeran razvoj svih naseljenih mesta biće plan i u narednom periodu. Postavili smo betonsku binu u parku u Gaju za organizaciju manifestacija, uredili trotoar u Pločici, uredili fasadu Mesne zajednice i parking ispred Gornje škole u Deliblatu, obezbedili vodovod u Malom Bavaništu, uredili ogradu oko zgrade Doma kulture u Šumarku“.

Prilaz za pešake u ulici Dimitrija Tucovića u Kovinu

O drugom rebalansu budžeta Opštine Kovin odbornici SO Kovin su se izjasnili na sednici lokalnog parlamenta koju je predsednik SO, Zoran Bradanji, sazvao za 1. jul.

Ukupni prihodi i primanja, kao i rashodi i izdaci – iz svih izvora finansiranja, iznose prema drugom rebalansu budžeta za 2022. godinu 1.532.600,00 dinara.

Tekst: V.J.P.
Foto: V.J.P./Opština Kovin

Prijavi se za naš Newsletter

Dobijaj vesti i budi uvek u toku s aktuelnostima...

Pročitaj još i...

Želiš li da reklamiraš svoj posao?

Budi uvek na pravom mestu...